Subject page
This page lists information about subject http://linked.toerismevlaanderen.be/id/descriptions/3c91dc21-c494-11ee-a3b9-4fbe324e446b by displaying relations and properties
Properties and relations
Direct links from the subject.
Property | Value |
---|---|
3c91dc21-c494-11ee-a3b9-4fbe324e446b | |
Situated in the centre of “Le Plat Pays”, in the heart of the West Flemish hop region near the French border, the St. Bernard brewery has been brewing the noble St. Bernardus beers since 1946. The history of the brewery is closely related to the history of two Trappist communities: it owes its name to the Trappists of Catsberg in Godewaersvelde, France, who produced cheese under the St. Bernard Watou brand name, while from the Trappists of Westvleteren they gained their know-how and the original recipes. These dark and blond abbey beers are brewed using the brewery’s own yeast and hops from its hop field nearby and using only the best quality malt. The brewery still brews the same beers, with the same recipe, but they are marketed under a different brand name: St.Bernardus. | |
Brouwerij Sint Bernardus ligt in het hart van “Le Plat Pays”, de West-Vlaamse hopstreek in de buurt van de Franse grens. Sinds 1946 worden hier de nobele St. Bernardusbieren gebrouwen. De geschiedenis van de brouwerij is nauw verbonden met die van twee trappistengemeenschappen. Haar naam is afkomstig van de trappisten van Catsberg in het Franse Godewaersvelde. De knowhow en originele recepten dankt de brouwerij aan de trappisten van Westvleteren. De donkere en blonde abdijbieren worden gebrouwen met eigen gist, met eigen hop van het hopveld vlak naast de brouwerij en met mout van de beste kwaliteit. De brouwerij brouwt nog steeds hetzelfde bier met hetzelfde recept, maar onder een andere merknaam: St.Bernardus. |
References
Inverse links to the subject.